Outdoor_Page

Tugar is ontstaan vanuit de wens om met anderen de natuurlijke rijkdom van Portugal te delen. Zelf verblijf ik al jaren in Portugal en iedere keer als ik me in de natuur begeef, krijg ik nog steeds het gevoel dat ik op vakantie ben. Je hoeft namelijk maar een paar stappen te zetten en je bevindt je op de mooiste plekken, omgeven door een natuur die rijk is aan variëteit.

Door de jaren heen heb ik een heleboel outdoor liefhebbers ontmoet die in hun vrije tijd het liefst in een kayak, een raft of met een hoop klimkoorden in hun rugzak, de natuur in trekken en die mij al het moois wat dit land te bieden heeft, hebben laten zien. Het is die ervaring die ik graag wil delen. Zodat deze rijkdom ook door anderen beleefd kan worden. Zo worden we bewust van al het moois dat, uiteindelijk, zo verbazingwekkend toegankelijk voor ons is.

Wat ik daarbij belangrijk vind is dat we van al dit moois kunnen genieten en tegelijkertijd een steentje kunnen bijdragen aan het behoud van deze plekken.

Daarvoor werkt Tugar samen met kleine en lokale bedrijfjes. Zij hebben jarenlange ervaring met de  outdoor activiteiten die ze begeleiden en kennen de locaties waar deze uitgevoerd worden als geen ander.

Tugar is gericht op iedereen die van een avontuurlijke vakantie wilt genieten waarin outdoor activiteiten voorop staan, maar waar ook plek is voor het houden van een heel rustige vakantie, een retraite of een intensieve workshop. Voor iedereen die zich liever ziet als een reizende bezoeker of een avonturier dan als een toerist. Voor iedereen die kennis wil maken met de ‘Tuga’s‘: de Portugezen, met de natuur, de cultuur en de gastronomie. En voor iedereen die wil genieten van al het moois dat er te zien is vanuit een kayak, een raft, een surfplank of vanuit het midden van een waterval.

Kom langs, maak kennis met de Tuga’s en kom terug als vriend. Want dat is wat dit project je wilt bieden: een stap naar een langdurige vriendschap met dit mooie land en de mensen die van dit mooie land houden en het met je willen delen. Je zult een unieke kant van Portugal leren kennen, eentje die je niet meteen ontdekt zou hebben als het niet aan de hand van de Tuga’s was geweest…

 

 

 

 

 

 

Tugar wordt vermeld door Bijzonder Portugal.