Fietsen in de bergen

Met familie of vrienden fietsen over de hoogvlakte van het Freita gebergte, midden in het Unesco geopark. Het betreft een makkelijke fietsroute van ongeveer 23 km (3u30) met gematigde hoogte verschillen waardoor de fiets route toegankelijk is voor zowel ervaren als minder ervaren fietsers. Het leuke aan de fietstocht is dat deze door verschillende oude dorpjes loopt en je de mogelijkheid hebt om verschillende geologische verschijnselen waar te nemen.  Zoals bijvoorbeeld een 75 meter hoge waterval (een van de hoogste van Europa, buiten Scandinavië en de Alpen), of de ‘Pedras Parideiras’ letterlijk vertaald de bevallende stenen, een zeldzaam geologisch fenomeen dat alleen op deze plek en in Rusland dicht bij St. Petersburg voorkomt. De hoogvlakte is een indrukwekkend en ruig gebied dat meteen indruk op je maakt vanwege zijn grootsheid. Toch biedt het gebied van oudsher ook de mogelijkheid om er te leven, voornamelijk van de veeteelt. De mooie Arouquense koeien lopen hier vrij rond en gaan iedere avond weer keurig terug naar hun eigen stal! Verder zijn er veel schapen en geiten herders die je met hun kuddes onderweg tegen kan komen.

De fietsroute loopt voornamelijk over asfalt wegen maar op sommige plekken gaat de route over onverharde stukken en soms is het ook nodig om even met de fiets in de hand te lopen. Er is onderweg tijd voor een kleine versnapering en, mocht het weer dat toestaan, een duik in de rivier. Tijdens de fietstocht wordt je begeleid door een gids.

In hetzelfde gebied zijn er nog veel meer outdoor activiteiten te ondernemen zoals canyoning, kano-raften, en verschillende wandelingen. Ook kan Tugar een accommodatie regelen midden in het Unesco Geopark!

Neem voor meer informatie contact op via tugar@gmail.com

fietsen in de bergen

fietsen in de bergen

fietsen in de bergen

fietsen in de bergen

 

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail