Een hapje in Porto

geplaatst in: Cultuur, Home_nl, Noord Portugal, Porto | 0

Waar gaan de locals heen voor een lekker hapje in Porto?

Tussen de vele outdoor activiteiten die in de buurt te doen zijn door, is een dagje Porto aandoen altijd zeer de moeite waard. En wil je de stad echt leren kennen dan is het een goed idee om naar de lokale eettentjes te gaan waar ook de ‘Portuensen’ komen om hun honger te stillen en een drankje te nuttigen.

Hier een paar suggesties:

 

tascas_porto_1

Adega Rio Douro

Deze ‘adega’ gelegen aan de Douro rivier, staat bekent om zijn Fado maar de belangrijkste klant trekker is zeker Donna Piedade, daardoor is de plek beter bekent als de Adega van Donna Piedade. Zij is degene die met de scepter zwaait, zorgt dat alles op rolletjes loopt en de keuken in de gaten houdt waar de meest lekkere hapjes gemaakt worden zoals sardine pasteitjes en bacalau reepjes. Vanaf halverwege de middag loopt het hier vol met klanten aangetrokken door de lekkernijen.

Rua do Ouro 223

4150 553 PORTO

Open van 09:00 tot 21:00

tascas_porto_7

Bufete Fase

Een van de bekendste lekkernijen die Porto te bieden heeft zijn de (wereld) beroemde ‘francesinhas’. Dit zijn zeer goed gevulde tosties de behalve kaas en ham ook verschillende soorten vlees bevatten en geserveerd worden in een speciale saus waarvan alleen de kok het recept kent. En de lekkerste francesinhas, die voor een maaltijd kunnen voldoen, kun je hier krijgen! Iedere dag staan er geduldige rijen mensen, en niet alleen de locals, te wachten tot ze zo’n heerlijke tostie kunnen bemachtigen.

Rua de Santa Catarina 1143

4049 050 PORTO

Open van 12:00 tot 21:30

Gesloten op zon- en feestdagen

tascas_porto_2

Taverna A Badalhoca

‘Badalhoca’ betekent in het Portugees zoveel als viespeuk, maar laat je niet afschrikken door de naam van de taveerne, de plek is netjes en van de taveerne stijl is er weinig meer over… Het belangrijkste is dat je er de heerlijkste broodjes gerookte ham kunt krijgen!

Rua Dr. Alberto Macedo 437

4100 031 PORTO

Open van 09:00 tot 14:00 en van 15:30 tot 20:00,

Zaterdags open van 09:00 tot 14:00

Gesloten op zondag

 

 

 

tascas_porto_5

Casa Guedes

Deze plek heeft zijn populariteit te danken aan de sociale media waardoor het eens rustige restaurantje van de gebroeders Guedes is veranderd in een zeer goed bezochte plek die je eigenlijk verplicht bent te bezoeken als je in Porto bent. Je komt er veel jongeren en reizigers tegen die afkomen op de simpele maaltijden die je op ieder moment van de dag kan bestellen. Het populairst zijn de broodjes gegrilde beenham, waarmee je voor maar 2,75€ je honger kunt stillen!

Praça dos Poveiros 130

4000 393 PORTO

Open van 08:00 tot 22:30

Gesloten op zondag

tascas_porto_4

O Gazela

Het succes van dit labyrintachtige kleine restaurantje zit hem in de heerlijke frisse biertjes en de originele hotdogs die er geserveerd worden. Het restaurantje bevindt zich in het al even labyrintachtige buurtje achter het Nationale Theater São João. Aan de bar kunnen, met een beetje passen en meten, 14 klanten zitten die bediend worden door de twee super efficiënte kelners en dit alles in een ruimte die niet groter is dan 2 a 3 vierkante meter! Als je klaar bent met eten staan de volgende klanten alweer geduldig te wachten tot je je plek voor ze vrijmaakt.

Travessa de Cimo da Vila 4

4000 171 PORTO

Open van 12:00 tot 22:30

Gesloten op zaterdag en zondag

 

tascas_porto_3

O Buraquinho

‘Buraquinho’ betekend zoveel als een klein holletje en daarmee doet de plek zijn naam eer aan. Het is niet makkelijk te vinden, gelegen aan de Praça dos Poveiros moet je eerst een trappetje af voordat je weet dat je op het juiste adres bent. Maar als je het gevonden hebt, kun je genieten van de lekkere hapjes waarin het restaurant gespecialiseerd is: kool soep, worstjes, broodjes en goede wijnen.

Praça dos Poveiros 33

4000 393 PORTO

Van dinsdag tot en met donderdag van 11:00 tot 22:30;

Op vrijdag en zaterdag van 11:00 tot 00:00;

Op zondag van 12:30 tot 22:30

Gesloten op maandag

bron: fugas.publico.pt

Neem voor meer informatie over de verschillende outdoor activiteiten rond Porto contact op met Tugar: info@tugar.nl

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail