Caramulo

Het Caramulo gebergte, gelegen in het binnenland van midden Portugal, op ongeveer een uurtje rijden van de Vale do Vouga vandaan, is een van oorsprong graniet en leisteen gebergte. Heide en brem overheersen hier de flora. Het gebergte is bekend om zijn typische uit graniet steen gebouwde huizen en ‘espigueiros’ (mais opslag schuren) die in deze streek veel voorkomen.

In het gebergte kan je volop genieten van de afwisselende natuur. Er zijn vele kristalheldere bergbeekjes die overal door het gebied stromen en die, samen met de bomen en de oude watermolentjes, een sprookjesachtig scenario scheppen. Je wandelt te midden van een onvoorstelbare gradatie aan groene kleur tinten gevormd door de bladeren, de akkertjes, het mos en de korstmossen die op de bomen groeien. Deze laatste zijn een teken van de zuiverheid van de lucht kwaliteit, een bekend aspect van dit gebergte.

De Caramulinho is het hoogste punt van dit gebergte met zijn 1076,57 meters waarvandaan je bij helder weer de zee kunt zien en, tot in de lente, de besneeuwde toppen van het verderop gelegen gebergte van de Estrela.

Een wandeling door het Caramulo gebergte is een must voor iedereen die van de natuur houdt. Onderweg voel je je opgenomen in de natuur die je omringt en na iedere bocht word je weer opnieuw verrast door haar schoonheid.

De Caramulo is bijna een geheime plek, verleidelijk door zijn diversiteit aan scenario’s, de geborgenheid van zijn dalen en de vergezichten vanaf de toppen!

Tugar organiseert in het Caramulo gebergte wandelingen en fietstochten van één of meerdere dagen. Hierbij verzorgt Tugar het transport, de overnachting en de maaltijden. Wil je meer weten stuur dan een email naar info@tugar.nl.

Tugar organiseert nog een heleboel andere buitenactiviteiten in Portugal, van rustig tot radicaal, indien gewenst met accommodatie. Meer weten? Kijk dan op onze site!

 

 

 

 

 

facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail