Wandelen in Portugal

wandelen

De geologische geschiedenis van Portugal heeft een grote hoeveelheid aan schatten en verscheidenheid opgeleverd. Daardoor zijn de verschillende streken allemaal zo authentiek. Wandelen is dan ook bij uitstek een aangename en interessante manier om het land te leren kennen. Je gaat terug in de tijd en maakt kennis met de rijke flora en fauna die het land te beiden heeft. Geef jezelf de gelegenheid om met een ervaren gids mee te wandelen en laat je verleiden door de interessante bezienswaardigheden die zich aan je tonen.​

Er zijn verschillende wandelmogelijkheden met gidsen voor individuen en voor groepen vanaf een halve dag tot een tweedaagse wandeling met wild kamperen onderweg. 

Tugar biedt wandelingen aan op verschillende plekken in Portugal zoals in de Vale do Vouga, ten zuiden van Lissabon in het Arrábida natuurpark het natuurpark Peneda en Gerês en in het Unesco Geopark.

Natuurpark Serra de Peneda en Gerês | Noord Portugal

Natuurpark Serra de Peneda e Gerês ligt in Noord-Oost Portugal tegen de grens van Spanje aan. De streek is geologisch zeer interessant vanwege zijn rots formaties en gletsjer sporen. De mens heeft ook zijn sporen achtergelaten en wat eens bergriviertjes waren zijn nu stuwmeren geworden die erg in trek zijn bij de lokale toeristen. De Serra van Gerês is sinds de oude steentijd (paleolithicum) het natuurlijke leefgebied van de Garrano paarden. Ze lopen er nog steeds vrij rond en je kan ze zo tegenkomen op een van je wandeltochten. De lokale bevolking gebruikt de Serra ook nog steeds om hun vee te laten grazen, waarbij de herders elkaar afwisselen. Hoe meer vee een herder heeft, hoe langer hij de bergen in  trek. In de bergen slapen de herders in kleine hutjes.

Unesco Geopark | Midden Portugal

De Serra de Freita ligt in het Unesco Geopark. De streek is erkent als geopark vanwege zijn bijzondere geologische waarde zoals de reuze trilobiet fossiel in Canelas, de ‘werpende stenen’ (pedras parideiras) en de ichnofossielen. Ook komen er buizerds en Iberische wolven voor alhoewel deze laatste worden bedreigd door het steeds verder verdwijnen van hun leefgebied.   De streek is ook rijk aan wandelroutes waar je vergeten dorpjes tegenkomt en kunt genieten van de overweldigende natuur zoals de waterval Frecha de Miserela van meer dan 70 meter waardoor het de grootste waterval van het Portugese vaste land is. Deze is gevormd door erosie van de Rivier Caima over twee verschillende lokale steensoorten namelijk de graniet en leisteen die precies daar elkaar ontmoeten.

Voor meer informatie mail ons via info@tugar.nl

 

 Tugar regelt leuke accommodaties in de buurt van de verschillende activiteiten, vraag ons naar de mogelijkheden!