Aveiro

Aveiro wordt ook wel het Portugese Venetië genoemd vanwege de rivier die door Aveiro richting zee stroomt. Deze rivier (de Vouga die in Aveiro overgaat in de Ria de Aveiro) is de slagader van deze streek en zo ook van de vele mogelijkheden die het biedt om buitenactiviteiten te ondernemen.

In Aveiro verzorgt Tugar in het oude centrum van het stadje een zeer sympathieke accommodatie voor 2 tot 6 personen vanwaaruit je iedere dag iets anders kunt ondernemen.

Zo ligt het strand op een kleine 20 minuten rijden van het stadje vandaan en heb je de keuze om naar een populaire badplaats te gaan of naar het beroemde vissersdorpje Costa Nova met zijn typische gestreepte huisjes. Als je dat ook nog te druk vind, is er altijd nog São Jacinto, te bereiken met het pondje, waar je eindeloos uitgestrekte (en uitgestorven) stranden kunt vinden, een wandeling kan maken door het natuurreservaat in de duinen of in het haventje lekkere schelpjes kan nuttigen.

Ook is het mogelijk om verschillende buiten activiteiten te ondernemen op en rond de Vouga rivier. Binnen een half uurtje ben je in de Vale do Vouga waar er een heleboel te beleven is!

Aveiro zelf is een kleine stad in de kuststreek van midden Portugal met een heel eigen karakter, bekent om zijn moliceiros (waarmee men door de rivier voer), de zout velden, de Art Nouveaux, de typische kleine straatjes in het oude centrum van de stad en natuurlijk de lokale lekkernijen…

Het is de perfecte thuis basis voor diegene die zowel van de lokale cultuur, als van het strand en de natuur wilt genieten!

Meer weten? Dat kan via info@tugar.nl Of kijk even verder op onze website: www.tugar.nl

aveiro_1_vortexmag

beira-mar-aveiro
aveiro-canal

 

 

DTS_1
DTS_2
DTS_4

 

 

passadiçoCN
aveiro-costa-nova-redheadstory.me
Praia-de-Sao-Jacinto

 

Kajakken op de Vouga rivier
Canyoning & watertrekking
Stand Up Paddle op het stuwmeer
[/hcolumns] facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailfacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail